Jinek-crew gaat meer rekening houden met coronaregels
donderdag 16 april 2020

Jinek-crew gaat meer rekening houden met coronaregels

RTL betreurt het dat de coronamaatregelen niet volledig zijn nageleefd in de studio van talkshow Jinek. Uit beelden achter de schermen die op RTL XL te zien waren, blijkt dat medewerkers te dicht in de buurt van de gasten kwamen. Een woordvoerder van de zender laat aan het AD weten nog strenger op de regels te gaan letten.

Op de beelden die werden opgenomen tijdens de korte onderbreking van Jinek terwijl het RTL Nieuws wordt uitgezonden, is te zien hoe een medewerker een microfoontje opdoet bij een gast, waarbij sprake lijkt van aanraking en geen afstand wordt bewaard. De woordvoerder van RTL stelt dat het team van Jinek er alles aan doet om de maatregelen van het RIVM na te leven en een veilige omgeving te creëren voor werknemers en gasten.

“Zoals te zien op de beelden gaat er ook bij ons, ondanks alle strenge maatregelen en protocollen, wel eens iets mis. Dat mag niet gebeuren in deze coronatijd en dat betreuren wij ten zeerste. De productie, de crew en de overige medewerkers van het programma zullen nog strenger controleren, zodat de anderhalvemeter-regels op de juiste manier worden nageleefd”, aldus de woordvoerder aan het AD.

Bron: AD/BM

Bericht delen