Dinsdag 16 januari 2018

Jeroen Verspeek naar BBC

Jeroen Verspeek, hoofd van KLO Publieksonderzoek, vertrekt per 1 september bij de NPO. Hij gaat aan de slag bij de BBC als Head of Audience Measurement.

Verspeek is sinds 2008 hoofd van KLO Publieksonderzoek en al zeventien jaar in dienst van de publieke omroep met een korte onderbreking van een jaar. Verspeek gaat zich in Londen onder meer bezighouden met het radio-onderzoek van Rajar (vergelijkbaar met NLO), het televisieonderzoek van BARB (vergelijkbaar met SKO), het internetonderzoek van UKOM (vergelijkbaar met Vinex/NOBO), het waarderingsonderzoek Pulse, BBC’s brand monitor en Cross Media Insights.

Zijn transfer bevestigt dat Nederland in de Europese kopgroep zit als het gaat om (crossmediaal) onderzoek. Verspeek is dit jaar ook voorzitter van GEAR, de Group of European Audio Researchers. “Daar hoor en leer je nog eens wat. De wereld blijkt soms kleiner dan vermoed en zo is het contact met de BBC tot stand gekomen.” Verspeek gaat in Londen wonen (“op fietsafstand van mijn werk”) en heeft een contract voor onbepaalde tijd getekend.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen