Jeroen van Kan stopt met VPRO Boeken
zaterdag 9 februari 2019

Jeroen van Kan stopt met VPRO Boeken

Jeroen van Kan stopt in mei 2019 met de presentatie van VPRO Boeken. Hij vertrekt bij de VPRO om directeur te worden van de Stichting Literaire Activiteiten Amsterdam (SLAA).

Van Kan presenteerde VPRO Boeken op NPO 1 sinds het plotselinge overlijden van Wim Brands in april 2016 en was daarvoor jarenlang te horen als presentator van het radioprogramma De Avonden. Sinds januari 2017 presenteert hij VPRO Boeken om en om met Carolina Lo Galbo.

Eindredacteur Katja de Bruin: “Jeroen van Kan is voor het programma van grote waarde geweest als buitengewoon ervaren presentator die net zo makkelijk een debuterende dichter interviewt als de auteur van een standaardwerk over de Holocaust. Dat doet hij niet alleen in onberispelijk Nederlands, maar ook in uitstekend Engels en Duits; een zeldzaamheid op de Nederlandse televisie.”

Van Kan blijft VPRO Boeken tot aan de zomerstop presenteren. Zijn laatste uitzending is te zien op 26 mei. VPRO Boeken keert na de zomer terug met naast Carolina Lo Galbo een nieuwe presentator. Wie dat wordt, is nog niet bekend.

Bron: VPRO/BM

Bericht delen