Dinsdag 16 januari 2018

Jeroen Pauw zoekt tv-talent

foto: Nick van Ormondt

Jeroen Pauw gaat op zoek naar nieuw televisietalent. Samen met producent Endemol start de presentator vandaag het initiatief Talent Kitchen. Via een website kan iedereen die denkt te kunnen presenteren zich aanmelden.

“Tot mijn grote verbazing bestaat er nog steeds geen ‘jeugdopleiding’ voor presentatoren,” vertelt Pauw, die niet alleen talkshowhost is, maar ook zijn aan Endemol gelinkte productiehuis TVBV bestiert. “Er is te weinig aanwas van nieuw talent. Ik erger mij daar regelmatig aan. Een voorbeeld? Ik vind het gek dat pas na lang zoeken Mariëlle Tweebeeke is gevonden als presentatrice van Nieuwsuur. Ze doet dat overigens prima, hoor, maar we hebben het wel over een programma dat in mijn ogen tot de eredivisie van de Nederlandse televisie behoort. Daar zouden toch direct vijf of zes mensen klaar voor moeten staan?”

“Een goed programma bestaat uit drie onderdelen: het format, de financiering en de presentatie. Tal van producenten en omroepen zijn druk met het creatieve deel en de commerciële kant, maar het zoeken naar nieuwe gezichten gebeurt eigenlijk nergens. Met Talent Kitchen gaan wij op zoek naar iedereen die tv-ambities heeft. Daarbij denk ik bijvoorbeeld aan medewerkers van regionale omroepen, studenten journalistiek, maar ook aan mensen die wel eens iets in het theater doen.”

Een team van deskundigen, onder wie Pauw zelf, kijkt naar de inzendingen die via www.talentkitchen.nl binnenkomen. “Na een eerste selectie nodigen we een aantal mensen uit om te kijken wat ze echt kunnen. Vervolgens willen wij hen cursussen laten volgen, die ze – deels – zelf zullen moeten betalen. Dan komt het belangrijkste: kilometers maken, bijvoorbeeld door het presenteren van evenementen voor het bedrijfsleven. Ervaring is ontzettend belangrijk. Ik heb zelf jaren voor de radio gewerkt voordat ik op tv kwam, daardoor had ik alles al een keer fout gedaan wat ik fout kon doen.”

Bron: De Telegraaf/Broadcast Magazine

Bericht delen