Jeroen Pauw en Sander Heijne onderzoeken de kloof tussen arm en rijk
woensdag 8 december 2021

Jeroen Pauw en Sander Heijne onderzoeken de kloof tussen arm en rijk

In Scheefgroei diepen Jeroen Pauw en journalist Sander Heijne aan de hand van zes thema’s de ongelijkheid in onze maatschappij uit. Het programma is vanaf maandag 20 december op werkdagen om 22.30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1.

Waarom leven mensen in ‘goede’ buurten gemiddeld zeven jaar langer dan mensen in armere wijken? Hoe kan het dat er geen personeel te vinden is, maar sommigen niet aan het werk komen? Nederland heeft een klassenmaatschappij, ook al denken we nog vaak van niet. Waar je als kind geboren wordt, is bepalend voor de kans op een leven in welvaart en goede gezondheid.

In Scheefgroei kijken Jeroen Pauw en journalist Sander Heijne naar de ongelijkheid. Ze gaan in gesprek met gewone, hardwerkende Nederlanders die niet voldoende meegroeien met de economie. Mensen voor wie de huizen onbetaalbaar zijn geworden, er geen gelijke kansen zijn op de arbeidsmarkt, voor wie een goed pensioen niet aan de orde is en voor wie adequate zorg en onderwijs niet vanzelfsprekend zijn. En hoe denkt de jeugd daar eigenlijk over?

Sander Heijne, onderzoeksjournalist en historicus, presenteert opmerkelijke analyses over deze onderwerpen. Daarna werpt hij samen met Jeroen Pauw een blik op de toekomst: hoe dichten we de kloof voor de generaties na ons? Sophie Straat verzorgt iedere uitzending de muzikale opening met een zelfgeschreven nieuwe tekst op het nummer Zeven dagen lang van Bots. Scheefgroei is een coproductie van BNNVARA en TVBV.

Bron: BNNVARA/BM

Bericht delen