JayJay Boske en Allard Kalff verslaan Dakar Rally
woensdag 17 januari 2018

JayJay Boske en Allard Kalff verslaan Dakar Rally

De strijd in de zwaarste rally ter wereld barst op 6 januari weer los. De verrichtingen van de Dakar deelnemers zijn dagelijks te volgen bij RTL 7. JayJay Boske debuteert als verslaggever in de Rally en neemt de rol over die voorgaande jaren werd ingevuld door Sebastiaan Labrie, Dennis van der Geest en Rob Kamphues. Hij wordt op locatie bijgestaan door vaste presentator Allard Kalff.

Boske: “Het is een eer om met het team van RTL 7 mee te gaan naar de Dakar Rally. Het evenement spreekt tot de verbeelding en de beleving daarvan wil ik aan de mensen thuis laten zien. Ik ga mijn best doen om andere reportages te maken dan mensen van mij gewend zijn. Er is zoveel meer te zien dan alleen de race en ik wil het begrijpelijk maken voor iedereen, met mooie en eerlijke verhalen van mensen voor en achter schermen.”

Tom Coronel zal met de TomCam weer van binnenuit de rally alle hoogte- en dieptepunten vastleggen. RTL 7’s racende reporter doet dit jaar samen met zijn broer Tim mee aan de rally in The Beast, een nieuwe auto. Naast z’n avonturen met de TomCam zal Coronel samen met Kalff in Dakar Talk ook uitgebreid terug- en vooruitblikken op de zware etappes. In Dakar Talk bespreekt het duo uitgebreid alle gebeurtenissen in de rally en komen ze vanuit het bivak met insights uit de rally. Dakar Talk maakt onderdeel uit van de  uitzendingen op RTL 7 en zal tevens als lange versie te zien zijn op de online platformen RTL GP, RTL XL en het YouTube-kanaal van RTL GP.

De veertigste editie van de Dakar Rally gaat dwars door Peru, Bolivia en Argentinië. De terugkeer van Peru in de rally belooft spektakel op te leveren. Het land staat bekend om de immense zandduinen, wat al meteen vanaf de start spectaculaire beelden en loodzware omstandigheden gaat opleveren. De rally begint op 6 januari in de Peruaanse hoofdstad Lima. Negenduizend kilometer verderop is de finish op 20 januari in het Argentijnse Cordoba.

Aan de start in Lima staan 525 deelnemers. Nederland doet dit jaar mee met 26 équipes. Met zeven motoren, twee quads, acht auto’s en negen trucks, moet Nederland alleen Frankrijk en Argentinië voor zich dulden in aantal teams. Vele ogen zullen dit jaar gericht zijn op Bernhard ten Brinke, die als fabrieksrijder van Toyota gaat strijden om een podiumklassering bij de auto’s. Bij de trucks zullen onder andere Martin van den Brink en Ton van Genugten de Nederlandse eer hoog gaan houden. Bij de motoren is Jurgen van den Goorbergh opnieuw van de partij, en keert dit jaar ook Mirjam Pol als één van de weinige vrouwelijke deelnemers weer terug in de rally.

Tweemalig Dakar-winnaar Gerard de Rooy staat dit jaar niet aan de start in Zuid-Amerika. Hij verkiest de uitdaging van de ‘Afrika Eco Race’. RTL 7 doet vanaf 2 januari ook dagelijks verslag van deze woestijnrally.

Bron: RTL/BM

Bericht delen