Article header image

Jasper van Dijk: 'Actievoeren helpt'

Jasper van Dijk is voor een brede, pluriforme publieke omroep en tegen een groot aantal elementen uit de plannen van staatssecretaris Dekker. In het juninummer van Broadcast Magazine roept het SP-Kamerlid Hilversum in het algemeen en NPO Radio 6 in het bijzonder op de druk op de ketel te houden.

De SP is al sinds jaar en dag een verklaard voorstander van een sterke, pluriforme publieke omroep. “Er was altijd een zeker evenwicht: PvdA, SP en CDA waren voor de publieke omroep en VVD, D66 en PVV waren tegen. Nu zie je dat de tegenstanders toch een beetje dreigen te winnen, want de PvdA heeft als coalitiepartner flink wat water bij de wijn gedaan. Tel daarbij op dat staatssecretaris Dekker er ook wel van houdt om, als eerste bewindspersoon in de geschiedenis, de publieke omroep openlijk te plagen en te provoceren en je kunt je voorstellen dat Hilversum niet staat te juichen.”

We zouden juist trots moeten zijn op de publieke omroep, meent Van Dijk. “Er hangt vaak zo’n negatieve toon rond de discussie, dan gaat het weer over de slangenkuil die Hilversum is, of over een slecht gemaakt programma. Dat zal allemaal best, maar het netto resultaat is een ongelooflijk aantal mooie en goed gemaakte tv- en radioprogramma’s. Ik vind het jammer dat Sander Dekker bepaalde programma’s met naam en toenaam heeft genoemd. Het is een ongeschreven regel in Den Haag dat je dat niet doet en lange tijd hebben vrijwel alle politici zich daaraan gehouden. Dekker heeft dat taboe bewust doorbroken.”

Het complete interview met Jasper van Dijk is te lezen in Broadcast Magazine 345. Nog steeds geen abonnee? Klik hier en maak gebruik van onze speciale actie!

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen