Woensdag 17 januari 2018

Janine Abbring presenteert VPRO Zomergasten 2017

Janine Abbring is de nieuwe presentator van het live interviewprogramma VPRO Zomergasten. Abbring is presentator, tekstschrijver en programmamaker. VPRO Zomergasten is van 23 juli tot en met 27 augustus 2017 elke zondagavond te zien op NPO 2.

Als eindredacteur van het programma Zondag met Lubach is Janine Abbring de belangrijkste vrouw achter de schermen van deze satirische nieuwsshow, die in 2016 de Zilveren Nipkowschijf in de wacht sleepte. Van 2009 tot 2011 was Abbring één van de Jakhalzen van het programma De Wereld Draait Door en van 2011 tot 2015 presenteerde ze samen met Menno Bentveld Vroege Vogels, het natuur- en duurzaamheidsprogramma op radio en televisie.
 
“Achter de schermen werken bevalt me prima en ik was niet actief op zoek naar werk voor de camera, maar toen ik werd gevraagd om een screentest te doen voor VPRO Zomergasten vond ik dat een unieke kans die ik niet wilde laten schieten”, vertelt Janine Abbring. Werken in het weekend is ze wel gewend: “Als presentator van Vroege Vogels op zondagmorgen kreeg ik vaak de vraag of ik dat vroege opstaan niet erg vond. Nu bereid ik me voor op de terugkerende vraag of ik dat late doorwerken op zondagavond niet vervelend vind.”
 
Hoofdredacteur Stan van Engelen van de VPRO: “We zijn blij met de keuze voor Janine als nieuwe presentatrice van VPRO Zomergasten. Ze heeft een slimme, prikkelende en vaak ook humorvolle manier van interviewen. Daarbij zoekt ze risico’s op en durft ze ook zichzelf te tonen in de gesprekken. Ze schuwt niet om gasten op een positieve manier uit te dagen. We kijken uit naar een mooie en hopelijk verrassende nieuwe editie van VPRO Zomergasten.”

Bron: VPRO/BM

Bericht delen