Janine Abbring presenteert nieuw seizoen VPRO Zomergasten
dinsdag 16 juni 2020

Janine Abbring presenteert nieuw seizoen VPRO Zomergasten

Janine Abbring presenteert voor het vierde seizoen op rij VPRO Zomergasten. Het avondvullende live-programma waarin gasten worden geïnterviewd over hun favoriete televisieavond is vanaf zondag 19 juli te zien op NPO 2. Het is het 33e jaar dat de VPRO Zomergasten maakt.

Het 33ste seizoen is een bijzondere editie; Zomergasten in crisistijd. De redactie heeft gekozen voor gasten die uitblinken in hun vakgebied en aan de hand van inspirerende, confronterende en poëtische beelden laten zien hoe we door kunnen met z’n allen. Mensen met een eigenzinnige blik op ons voedselvraagstuk, de inclusieve samenleving, de kracht van goede en foute humor en de weerbarstigheid van de Europese droom.

Presentator Janine Abbring: “Ik zie dit seizoen ook als uitgelezen kans om te praten met mensen van wie je kunt leren hoe je omgaat met tegenslag, zowel op persoonlijk als professioneel gebied. Gelukkig is Zomergasten een pandemie-proof programma, de cameramensen staan altijd al op veilige afstand. We hebben alleen een iets grotere interview-tafel moeten aanschaffen.”

In 2017 ontving Abbring de Sonja Barend Award voor haar gesprek in VPRO Zomergasten met toenmalig burgemeester van Amsterdam Eberhard van der Laan. VPRO Zomergasten wordt live uitgezonden op zes zondagavonden, van 19 juli tot en met 23 augustus op NPO 2.

Bron: VPRO/BM
Foto: Diederick Bulstra/VPRO

Bericht delen