Jan Slagter wil Matthijs van Nieuwkerk terug op tv
woensdag 7 juni 2023

Jan Slagter wil Matthijs van Nieuwkerk terug op tv

Omroep MAX-baas Jan Slagter gaat “op korte termijn” voorstellen indienen bij de NPO voor programma’s met Matthijs van Nieuwkerk in de hoofdrol. Slagter hoopt dat de presentator kan terugkeren op tv.

In eerste instantie zet Slagter in op “een programma waarin Van Nieuwkerk zijn kant van het verhaal kan doen. Maar het lijkt me terecht dat hij daarna weer meer gaat doen op de Nederlandse televisie”, zegt hij tegen het ANP.

De omroepbaas pleitte er dinsdagavond in RTL Boulevard voor om Van Nieuwkerk snel terug te laten keren op televisie. Slagter heeft laatst gegeten met Van Nieuwkerk en laat namens de voormalige BNNVARA-presentator weten “dat Matthijs best iets wil zeggen over wat er is gebeurd en wat dat met hem heeft gedaan”.

Eerder beweerde Slagter dat de NPO een terugkeer van Van Nieuwkerk tegenhield, omdat de publieke omroep zou willen wachten op het onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag binnen de organisatie. Maar Slagter zegt nu dat dit niet klopt en dat “de weg nu vrij is om Matthijs weer terug te laten keren op televisie”.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen