Jan Slagter: ‘Aantal BN’ers in tv-programma’s kan omlaag’
dinsdag 23 februari 2021

Jan Slagter: ‘Aantal BN’ers in tv-programma’s kan omlaag’

Omroep MAX-directeur Jan Slagter denkt dat het aantal bekende Nederlanders in televisieprogramma’s omlaag kan, vertelde hij maandag in het programma Spraakmakers op NPO Radio 1.

“Soms ontkom je er ook niet aan”, nuanceert de directeur van Omroep MAX. “Maar het kan vaak best wel een tandje minder. Het is misschien wel heel gemakkelijk om te denken: welk blik trekken we nu weer eens open en wie gaan we nu weer eens vragen.”

Volgens Slagter zijn veel televisieprogramma’s leuker met gewone Nederlanders dan met BN’ers. Hij zegt gebeld te zijn door Shownieuws met de vraag of hij het programma Heel Holland Bakt met bekende Nederlanders zou willen maken, maar hij heeft naar eigen zeggen vijf jaar geleden al besloten daar nooit aan te beginnen.

“De formule van dat programma draait om Nederlanders die om de hoek wonen en goed kunnen bakken”, is de overtuiging van Slagter over het Omroep MAX-programma. “Waarom moet dat altijd met bekende Nederlanders?”

De finale van het achtste seizoen van Heel Holland Bakt was op 14 februari het best bekeken programma, met 3.771.000 kijkers.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen