Dinsdag 16 januari 2018

Jan Slagter schrijft boek na vertrek

Jan Slagter schrijft een boek over de Gooise omroepperikelen. Het wordt niet het meest positieve verhaal, zo belooft de baas van Omroep MAX. Sedert Slagter met MAX in 2005 zijn voet tussen de deur zette in Hilversum, is hij aantekeningen gaan maken. Met de bedoeling zijn ervaringen te bundelen in een heus boekwerk. “Maar, het komt pas uit als ik Hilversum verlaat. Ik wil de vrijheid hebben om alles op te tekenen wat ik wil. Ik moet voorkomen dat het boek relaties gaat verstoren.”

Slagter wil een boekje open doen over de achterbaksheid waar hij regelmatig tegenaan loopt. “Ik wil kunnen zeggen wat ik vind. Ik weet dat ik er om bekend sta dat ik geen blad voor de mond neem, maar wat je ziet is maar vijftig procent,” lacht de schrijver in de dop. “Er schuilt in mij toch enige diplomatie.”

In zijn memoires komen mooie, ontroerende, maar vooral verbazingwekkende feiten aan bod. “Misschien laat ik wel fictie en non-fictie door elkaar heen lopen. Ik ben er nog niet helemaal uit. Er zijn zoveel aantekeningen, het wordt nu echt tijd om er wat mee te doen. Anders raak ik dingen kwijt. De rode draad moet in elk geval het achterbakse worden. Met name over een aantal omroepbestuurders zullen er vervelende dingen worden gezegd. Maar ook leuke, of emotionele. Neem Cees Vis. Afgelopen donderdag nam hij bij de NPO afscheid in het bestuursoverleg. Dat vond ik een ontroerend moment.”

Bron: De Telegraaf/Broadcast Magazine

Bericht delen