Article header image

Jan Slagter bezorgd en tevreden

Jan Slagter houdt “zijn hart vast” bij het volgende kabinet. “Als ik meneer Blok van de VVD hoor zeggen dat de publieke omroep nog wel 200 miljoen kan bezuinigen, dan is dat de doodsteek”, aldus de directeur van Omroep MAX.

“Niet alleen voor de NPO, maar ook voor de buitenproducenten en facilitaire bedrijven. Dat gaat duizenden arbeidsplaatsen kosten”. De voorgenomen bezuiniging van 200 miljoen euro, waarvan het eerste deel komend jaar zal ‘landen’, is al moeilijk genoeg, aldus Slagter. “Laat ons nou eens met rust!”, was zijn boodschap richting Den Haag. “Iedere keer is er wel wat, maar genoeg is genoeg.”

Behalve bezorgd is Slagter ook tevreden, met name over het programma-aanbod van zijn omroep dit najaar. “Een mooie balans, er zit voor iedereen wat tussen. En met twee dramaseries (Dokter Deen en Moeder, ik wil bij de Revue, red) mogen we zeker niet klagen”. Bovendien gaat met een eigen omroepgids voor Slagter “een droom in vervulling. We willen in januari van start en het wordt een totaal andere gids dan de bestaande, anders heeft het ook geen zin. We hebben genoeg onderzoek gedaan, vandaar dat we dit avontuur met vertrouwen aangaan.”

Bron: Broadcast Magazine

Bekijk het interview hier

Bericht delen