Jan Kooijman presenteert nieuwe quiz Wie doet het? voor KRO-NCRV
zaterdag 20 april 2019

Jan Kooijman presenteert nieuwe quiz Wie doet het? voor KRO-NCRV

KRO-NCRV presenteert het nieuwe quizprogramma Wie doet het? Onder leiding van Jan Kooijman raden twee teams hoe liefde, daten en seks er bij BN’ers aan toeging, toen zij hun eerste seksuele ervaringen opdeden.

Onder anderen Nienke Plas, Geraldine Kemper, Thomas van der Vlugt (StukTV) en Tim Senders delen hun persoonlijke verhalen. Wie doet het? start 30 april om 22.05 uur op NPO 3.

Uit onderzoek blijkt dat jongeren steeds later aan seks beginnen en er moeilijk over praten. Daarom gaat KRO-NCRV in Wie doet het? juist wel in gesprek over alles wat maar te maken heeft met seks en daten. Zo leren we: Hoe geef je een lekkere tongzoen? Wat is de gemiddelde leeftijd om voor het eerst met iemand naar bed te gaan? En hoe kun je het beste je seksuele grenzen aangeven? Maar ook: welke spannende speeltjes liggen er in de nachtkastjes van de BN’ers?

Met deze quiz komen we erachter wat klopt van al onze aannames en vooroordelen over wat je hoort te doen en te kunnen op liefde- en seksgebied. Naast bovengenoemde BN’ers vertellen onder anderen Steven Brunswijk, Frans Duijts, Mascha Feoktistova (Beautygloss), Anita Witzier, Jamie Trenité en Fatima Moreira de Melo eveneens over hun eerste liefdeservaringen.

Jan Kooijman: “Wie doet het? is een hele vrolijke quiz geworden. Dankzij openhartige verhalen van de aansprekende BN’ers over hun eigen prille schreden op het gebied van seks, ontstaat er in de studio een open sfeer om met jongeren te praten over onzeker of nieuwsgierig zijn, experimenteren, bloopers maken en al het andere dat komt kijken op het gebied van de liefde.”

Volgens Rutgers, kenniscentrum seksualiteit, voelen jongeren veel druk om niet af te gaan. Social media versterken het beeld dat je mooi en succesvol moet zijn en je blunders liggen al snel op straat. Bovendien is de kennis van seksualiteit, voortplanting en soa’s gedaald ten opzichte van zes jaar geleden. Jongeren geven aan dat ze over sommige onderwerpen les krijgen op school, maar dat ze eigenlijk veel meer behoefte hebben aan informatie over seksuele grensoverschrijding, seksuele diversiteit, seksueel plezier en hoe om te gaan met seks op social media.

Bron: KRO-NCRV/BM

Bericht delen