Jan Jaap van der Wal presenteert De ideale wereld
Vrijdag 11 mei 2018

Jan Jaap van der Wal presenteert De ideale wereld

Otto-Jan Ham stopt als presentator van het Vlaamse satirische Canvas-programma De ideale wereld. Vanaf september geeft hij de fakkel door aan Jan Jaap van der Wal, tot nu een van zijn vaste sidekicks.

Dat heeft Canvas in een persbericht bevestigd, aldus De Morgen. Het lag in de lijn der verwachting dat Otto-Jan Ham er na vijf jaar een punt achter zou zetten. De komende maanden zal Ham aan een nieuw programma voor Canvas werken. Van der Wal was tot nu een van de vaste sidekicks van Ham, en de Nederlandse comedian is in België ook bekend als jurylid in De slimste mens ter wereld.
Sinds De ideale wereld in 2013 voor het eerst werd uitgezonden op VIER, werd het voortbestaan van de satirische show regelmatig bedreigd. Nadat afvoering op VIER dreigde, viste Canvas het weer op. Het moest in zijn bestaansgeschiedenis ook al vaak wijken voor onder meer voetbalwedstrijden en wordt minder frequent uitgezonden dan vroeger, nog twee keer per week. De ideale wereld brak zelden of nooit potten in de kijkcijferlijsten, maar veroverde wel een trouw publiek dat vooral online kijkt.

Bron: Canvas/De Morgen/BM

Bericht delen