Dinsdag 16 januari 2018

Jan Jaap van der Wal met The Daily Show bij Comedy Central

Met cabaretier Jan Jaap van der Wal in de rol van Nederlandse Jon Stewart, brengt Comedy Central in februari twaalf afleveringen van The Daily Show. Dat maakte de zender dinsdag bekend tijdens de jaarlijkse perspresentatie. Na het succesvolle New Kids wordt The Daily Show de tweede lokale productie van de zender. Vanaf 1 januari 2011 start Comedy Central niet om 20.00 uur, maar om 15.00 uur met uitzenden.

Maurice Hols, SVP General Manager Comedy Central North: “Extra uren betekent ook extra ruimte voor lokale producties. We zijn een stuk flexibeler. Maar onze focus blijft wel op internationale programmering liggen. We brengen entertainment met een humoristische twist en zijn de window naar de beste comedy die er is. Er zitten meer ideeën voor producties van eigen bodem in de pijplijn, maar die zitten nog in een te vroeg stadium om er nu al iets over te roepen. The Daily Show is in eerste instantie drie weken lang te zien: een ‘eerbetoon aan Jon Stewart’. Ideaal om te testen hoe een dagelijkse satirische nieuwsshow uitpakt.”

De Nederlandse variant van de populaire, Amerikaanse awardwinnende show komt drie weken lang live vanuit the Comedy Central-studio in Amsterdam. Jan Jaap van der Wal: “Ik ben cabaretier, maar sinds een half jaar ook tv-producent. Dat klinkt stoer en… dat is het ook. In samenwerking met CCCP begon ik een klein productiemaatschappijtje met als doel om satire in Nederland aan te pakken. Als het aanslaat, krijgt het ongetwijfeld een vervolg.”

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen