Woensdag 17 januari 2018

Jan Beuving en Akwasi winnen Willem Wilminkprijs

Zaterdagavond is tijdens het internationale Big Bang Festival in Enschede bekend gemaakt dat het NTR-programma Snapje? Optellen van breuken de Willem Wilminkprijs voor het beste kinderlied heeft gewonnen. Doel van deze prijs is het stimuleren van het kwalitatieve kinderlied. 

Snapje? is een serie van liedjes met videoclip van 2 minuten die ervoor zorgen dat het kwartje valt, of waarmee je een handig ezelsbruggetje leert. Voor het Snapje? Optellen van breuken schreef Jan Beuving de tekst en rapper/acteur Akwasi verzorgde de uitvoering en muziek.

Snapje? Optellen van breuken kwam uit 96 inzendingen als winnaar uit de bus. De jury zegt over dit Snapje?: ‘Een lied waarbij tekst en muziek zich direct nestelen in je hoofd, een lied waarbij je meteen hoort dat de makers het ambacht in de vingers hebben, een brutaalvrolijke uitleg van een lastig rekenprobleem, het lied met ook nog eens een fijne uitsmijter: Want breuken zijn alleen maar lastig… in het ziekenhuis.’

Aan de Snapjes werkten verschillende grote namen mee. Zo zijn de teksten van de hand van cabaretiers Kees Torn, Jan Beuving en Katinka Polderman. Muziek en zang zijn van Racoon, De Staat, Maaike Ouboter, Sonja van Hamel, Lucas Hamming, Akwasi en A Whole Lotta People. En Mascha Halberstad, Sverre Fredriksen en Elmer Kaan maakten de video’s.

Snapje? viel al eerder in de prijzen. De gehele reeks won de Cinekid Gouden Kinderkast en de NOT Innovative Award.

Hier vind je alle Snapjes op een rij.

Bron: NTR/BM

Bericht delen