Dinsdag 16 januari 2018

Jakhals Janine naar Vroege Vogels

Voormalig ‘Jakhals’ Janine Abbring wordt het nieuwe gezicht van het VARA-programma Vroege Vogels. Vanaf dinsdag presenteert zij dit programma samen met Menno Bentveld. Abbring zal ook op de radio te horen zijn in het gelijknamige programma, de eerste keer op zondag 3 april.

Abbring begon bij de regionale omroep RTV Noord. Van verslaggever groeide ze uit tot presentator van onder anderen een dagelijks actualiteitenprogramma. Sinds 2007 runt ze een productiebedrijf dat bedrijfsfilms en commercials maakt. Daarnaast werkte ze de afgelopen jaren freelance als programmamaker en verslaggever voor verschillende omroepen waaronder de AVRO, SBS 6 en de VARA. Het grote publiek is ze bekend als een ‘Jakhals’ uit het VARA-programma De Wereld Draait Door.

Vroege Vogels heeft ook verschillende nieuwe tv-items in petto, zoals de reallife-serie van de vossenburcht in Oostvaardersplassen, Tuinreservaten.nl en Wat Ruist waarbij mensen thuis beeld in kunnen sturen van een bijzonder stukje natuur dat hen is opgevallen.

Eerder werd bekend dat presentator Lisa Wade haar draai niet kon vinden in het programma.

Bron: VARA/Broadcast Magazine

Bericht delen