Jacqueline Kolman zendermanager SBS6
Woensdag 17 januari 2018

Jacqueline Kolman zendermanager SBS6

Jacqueline Kolman wordt de nieuwe zendermanager SBS6. Ze wordt in die rol verantwoordelijk voor onder meer de programmering en programma’s van SBS6. Kolman volgt Karin de Groot op die eind juni is benoemd tot Directeur Televisie van SBS Broadcasting.

Kolman: “Na de afgelopen vijf jaar vooral internationaal werkzaam te zijn geweest, verheug ik me enorm op mijn rol bij SBS6. SBS is een dynamisch bedrijf met een bijzonder kansrijke toekomst en met ruimte voor groei en verdere ontwikkeling. In het huidige, roerige medialandschap aan een zender met zoveel potentie mee en verder kunnen bouwen – een mooiere taak is er niet!”

Karin de Groot: “Jacqueline Kolman is een zeer ervaren tv-maker met een uitgebreide staat van dienst. Op dit gebied is zij ook gewend om uiteenlopende teams aan te sturen. Ik ken haar als een sterke, energieke en toegankelijke persoonlijkheid en kijk uit naar onze samenwerking.”

Jacqueline Kolman werkt al ruim 25 jaar in de media. Haar laatste functie was Global Head Creative Consultancy bij producent EndemolShine Group. Daarvoor bekleedde zij leidinggevende functies bij tv-producenten I Care Producties, Palm Plus Producties, Endemol Nederland en John de Mol Produkties. Voor de Goede Doelen Loterijen was zij werkzaam als Programma Coördinator Televisie.

Er zijn de afgelopen jaren veel wisselingen geweest onder de zendermanagers van SBS6. Karin de Groot was vorig jaar de opvolger van René Oosterman die in december 2015 vertrok. Patrick van Mierlo was tussendoor tijdelijk verantwoordelijk voor de zender. Onlangs werd bekend dat NET5-zendermanager Carter Duong is vertrokken. Voor hem is nog geen opvolger gevonden.

Bron: SBS/BM

Bericht delen