dinsdag 16 januari 2018

Jacqueline Govaert in Beste Singer-Songwriter

In het derde seizoen van het VARA-programma De Beste Singer-Songwriter van Nederland worden de singer-songwriters gecoacht door onder meer Jacqueline Govaert, JB Meijers en Chef’Special.

De uiteindelijke winnaar krijgt niet alleen de titel ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’, maar ook gegarandeerde ‘air- en stagetime’, de ultieme prijs voor elke beginnende artiest.

Voor dit derde seizoen hebben zich 650 muzikanten aangemeld om mee te doen aan het programma. Zoveel aanmeldingen heeft het programma nog niet eerder gehad. Presentator en initiator Giel Beelen: “Toen vorig jaar de finale afgelopen was, wist ik gewoon zeker dat er een derde seizoen moest komen. Er is zo veel talent in Nederland!”

Zoals altijd kiest Giel in de eerste afleveringen samen met Miss Montreal en Eric Corton de talenten die mee mogen naar de volgende ronden. De kandidaten worden uitgedaagd door een weekopdracht van zangeres Jacqueline Govaert, krijgen een masterclass van JB Meijers, de schrijver van het bijna-winnende songfestival nummer Calm After The Storm en worden gecoacht door de heren van Chef’Special. In het Amsterdams poppodium Bitterzoet leent Miss Montreal weer haar band uit aan de kandidaten voor de ultieme muzikale begeleiding en komen verschillende 3FM-dj’s langs om hun muzikale feedback te geven. Het belooft een volle muzikale zomer te worden voor de kandidaten.

De Beste Singer-Songwriter van Nederland won in maart 2013 de TV-Beelden prijs voor Beste Nieuwe Format. Het programma wordt in opdracht van de VARA geproduceerd door BlazHoffski. Het derde seizoen van De Beste Singer-Songwriter van Nederland is vanaf 19 mei bij de VARA te zien op Nederland 3.

Bron: VARA/Broadcast Magazine

Bericht delen