Jacomien Nijhof van EO naar Amazon Prime Video
woensdag 28 april 2021

Jacomien Nijhof van EO naar Amazon Prime Video

Per 2 augustus gaat Jacomien Nijhof de EO verlaten om te starten als Head of Originals the Netherlands voor Amazon Prime Video.

Jacomien Nijhof (1973) is momenteel werkzaam bij de EO als Hoofd Drama. In deze rol was ze verantwoordelijk voor series als Als de dijken breken, Hoogvliegers en recent Het A-woord. Ook coproduceerde ze voor de omroep films, zoals Achtste groepers huilen niet, Bankier van het verzet en de film die binnenkort te zien is: De slag om de Schelde.

Als Manager Content Innovatie was Jacomien verantwoordelijk voor de ontwikkeling en commissie van talloze EO formats, waaronder titels als Rot op naar je eigen land, Love me gender en recent Tygo in de GHB. Ook was ze jarenlang eindredacteur van The Passion.

In haar nieuwe functie bij Amazon wordt Jacomien verantwoordelijk voor de ontwikkeling en productie van Nederlandse Prime Video originals, zowel scripted als unscripted. Ze gaat hierbij samenwerken met Kaja Wolffers, verantwoordelijk voor Content Acquisitie Benelux bij de streamingdienst.

Bron: BM

Bericht delen