Dinsdag 16 januari 2018

Jack van Gelder nieuwe presentator Sport1

Jack van Gelder wordt met van ingang 15 september de nieuwe presentator van de studio-uitzendingen op Sport1. Hij verlaat de NOS. Van Gelder zal in ieder geval de presentatie rondom de UEFA Champions League en de EK kwalificatiewedstrijden voor zijn rekening nemen.

Daarnaast treedt hij in de weekeinde veelvuldig op als gastheer van het programma Sport1 Studio.

Will Moerer, Vice-President Sport1: “Ik denk dat ik aan niemand hoef uit te leggen dat we bij Sport1 blij zijn met de komst van Van Gelder als presentator. De Olympische Spelen, een eindtoernooi van het WK of EK voetbal, Van Gelder heeft het allemaal gepresenteerd en neemt een schat aan ervaring mee. Met het behouden van de UEFA Champions League, de rechten van de Spaanse La Liga, langjarige verbintenissen met de Formule 1, NBA, grote golf- en tennistoernooien en nu ook nog het aantrekken van Van Gelder als presentator kunnen we stellen dat Sport1 klaar is voor het nieuwe sportseizoen.”

Jack van Gelder: “Ik heb lang, heel lang nagedacht over deze overgang. Ik zie in Sport1 een uitdaging en verheug mij op iets nieuws. Ik heb met enorm veel plezier sinds 1975 bij NOS Langs de Lijn en sinds 1995 bij Studio Sport mogen werken. Wij gaan als zeer goede vrienden uit elkaar. Mooi dat dat zo kan. Een nieuwe omgeving, nieuwe collega’s en nieuwe mogelijkheden.”

“Het is buitengewoon jammer dat Van Gelder vertrekt”, reageert hoofdredacteur Maarten Nooter van NOS Sport. “Hij is een van onze gezichtsbepalende presentatoren en we wilden hem dus ook niet kwijt. Juist daarom hebben we onlangs nieuwe afspraken gemaakt tot ruim na zijn 65ste verjaardag. Hij kiest nu echter alsnog voor een nieuwe uitdaging.”

Bron: Liberty Global/Broadcast Magazine

Bericht delen