Jack Spijkerman roept op om zaterdag niet naar TV-Toppers te kijken
vrijdag 7 augustus 2020

Jack Spijkerman roept op om zaterdag niet naar TV-Toppers te kijken

Als BN’ers in een tv-programma te gast zijn, zijn ze vooraf meestal alleen maar lovend en positief om zo veel mogelijk kijkers te trekken. Zo niet Jack Spijkerman, die zaterdagavond te zien is in TV-Toppers. “Ik voel me echt belazerd.”

Jack Spijkerman (71) zegt: “TV-Toppers bleek het zoveelste niks-aan-de-hand-programma, met een fragmentje hier, een fragmentje daar, afgewisseld met brave praatjes. Ik doe dit niet gauw, maar in dit geval adviseer ik de mensen er absoluut niet voor thuis te blijven.”

Voor de opname kreeg Spijkerman een redacteur aan de lijn. “Dat een fragment uit Chateau Meiland niet zo’n goede keuze was, want dat fragment was zo leeg. Ik zei: daar wil ik het juist over hebben, dat is juist mijn punt. Het antwoord: ‘ja, maar je zet het wel in je top-5 van favoriete fragmenten’. Nee dus, dit is niet mijn top-5, dit zijn vijf fragmenten die ik heb uitgezocht om over televisie en televisie maken te praten. Als je me om mijn top-5 had gevraagd, dan had ik totaal andere fragmenten uitgezocht, zoals het EK Voetbal in 1988 en Koot en Bie.”

“Tijdens de opnames bleef Anita maar zeggen: Jack, op nummer zoveel heb je dat en dat fragment gezet. Nee, reageerde ik vijf keer, ik heb vijf fragmenten uitgezocht om over televisie te kunnen praten. Ik denk dat ze dat er vijf keer uitknippen, dat kan bijna niet anders. En na dat fragment van Chateau Meiland raakte ik in een leuke, grappige discussie met Richard Groenendijk, die ik al jaren ken, verzeild. Dat kapte Anita direct af. Ze zei: jongens, laten we het gezellig houden, het is hier geen discussieprogramma. Toen viel ik echt van mijn stoel en dacht: ik zit nu dus zelf in het type programma waar ik me zo aan erger. Ik voel me echt belazerd.”

Een woordvoerder van KRO-NCRV stelt in een reactie teleurgesteld te zijn in het commentaar dat Jack Spijkerman achteraf geeft. “We hebben hem van tevoren uitgebreid uitgelegd wat het programma inhield. Tevens hebben we Jack voorgesteld om een eerdere opname te bekijken zodat hij wist aan welk programma hij mee ging doen. Dat vond hij niet nodig. Ook zijn we uitgebreid in gesprek geweest over zijn favoriete fragmenten. Zijn keuze hebben we uiteraard gerespecteerd.”

Spijkerman: “Onzin, er waren nog geen opnames geweest toen ik werd benaderd, dus er was nog niets te zien. En nogmaals: ik heb dus niet mijn vijf favoriete fragmenten geselecteerd, maar vijf stukjes televisie om over het vak te praten.”

Bron: AD/BM

Bericht delen