woensdag 17 januari 2018

Jack Gadellaa (75) overleden

Televisieregisseur en tekstschrijver Jack Gadellaa is op 75-jarige leeftijd overleden. Dit heeft de familie vandaag bekendgemaakt.

Jack Gadellaa begon zijn carrière op 15-jarige leeftijd als hulpje in een bioscoop en kwam via een film- en televisieproducent terecht bij de VARA, waar hij programmamaker en later regisseur werd.

In de jaren zeventig schreef Gadellaa wekelijks het stamtafellied voor het befaamde politieke radiocafé In De Rooie Haan en stond hij aan de wieg van Kinderen Voor Kinderen.

Ook in het cabaretcircuit werd veelvuldig een beroep op hem gedaan. Zo schreef hij voor Harrie Jekkers, Jack Spijkerman, Jenny Arean en Karin Bloemen, en werkte hij als tekstschrijver met componisten als Henk Westrus, Harry Bannink, Henny Vrienten en Joop Stokkermans.

Gadellaa was medeoprichter van De Beuk, een stichting die zich specialiseerde in mediatrainingen en waar hij vooral PvdA-politici coachte, onder wie Joop den Uyl en Wim Kok, maar ook kopstukken van maatschappelijke organisaties, zoals NOVIB.

Naast zijn omvangrijke staat van dienst als televisieregisseur ontwikkelde hij een aantal comedyseries en was hij één van de vaste schrijvers van het satirische KRO-programma Ook Dat Nog. Als bedenker van formats was Gadellaa de man achter vele spelletjes en televisieshows, en werkte hij lange tijd met Astrid Joosten, Anita Witzier en Linda de Mol.

Jack Gadellaa overleed vrijdagochtend en zal in besloten kring gecremeerd worden.

Bron: Frank Westrus/BM

Bericht delen