Ivo Niehe op de zondagochtend
donderdag 17 maart 2022

Ivo Niehe op de zondagochtend

In het nieuwe AVROTROS-programma Ivo op Zondag gaat Ivo Niehe op zoek naar een ontspannen zondagochtendgevoel in een gevarieerd programma.

Daarin is veel ruimte en aandacht voor kunst en cultuur, ontmoetingen met inspirerende kunstenaars en het levensverhaal van iconen op basis van Ivo’s rijke archief. En hoe ziet de zondag van bekende landgenoten in binnen- en buitenland eruit? Ivo op Zondag is vanaf 27 maart om 11.00 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Ivo Niehe: “Eerlijk is eerlijk, we zijn vorig jaar enigszins overvallen door het onverwachte succes van de 20-delige serie over 40 jaar TV Show. Dat vroeg om een vervolg! Daarnaast liep ik al langere tijd rond met het idee om een programma te maken met veel aandacht voor kunst en cultuur, de sector die de afgelopen twee jaar zo zwaar getroffen is.”

“In de TV Show deden we dat al die jaren al in ruime mate. Het wordt een voor mij zeer persoonlijk programma, dat naar mijn overtuiging perfect past in de sfeer van de zondagochtend. Met beelden uit ons archief van iconen als Che Guevara, Desmond Tutu, Rudolf Nurejev, Ursula Andress, Roger Moore en Audrey Hepburn, naast acteurs, beeldhouwers, schilders, conservatoren, dansers en musici van nu – een inspirerende combinatie.”

Het programma wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en de VriendenLoterij en is een productie van MediaLane.

Bron: AVROTROS/BM

Bericht delen