Dinsdag 16 januari 2018

Ivo Coolen wint Stan Storimans Prijs 2011

Cameraman Ivo Coolen (37) uit Tilburg heeft woensdag de Stan Storimans Prijs 2011 gekregen. Hij ontving de prijs voor een reportage die hij voor Nieuwsuur maakte over de revolutie in Egypte. Coolen ontving de prijs woensdag in Hilversum uit handen van Marjolein Storimans, wier echtgenoot in augustus 2008 in Georgië om het leven kwam.

Van de 15 gegadigden voor de derde Stan Storimans Prijs koos de jury unaniem voor Coolen. Hij maakte op 28 januari ‘een meeslepende reportage’ van de protesten op het Tahrirplein in Caïro.

“Ivo Coolen is een cameraman die op zijn best was toen het wereldnieuws zich aandiende en er vakmanschap, durf en creativiteit werd geëist. Een cameraman die geheel in de traditie van Stan Storimans doordraaide toen niemand meer iets kon zien door het traangas”, aldus de jury, onder voorzitterschap van Ad van Liempt.

Ter nagedachtenis aan Stan Storimans (foto), de cameraman die op 12 augustus 2008 bij oorlogsgeweld in Georgië om het leven kwam, is drie jaar geleden de Stan Storimans Prijs in het leven geroepen. De prijs is voor de cameraman of -vrouw die het afgelopen jaar de beste nieuws- of actualiteitenreportage heeft gedraaid.

Bekijk hier de winnende reportage van Ivo Coolen.

Bron: RTL Nieuws

 

Bericht delen