ITV zet bijna 11 miljoen euro opzij voor schade rond The Voice
donderdag 3 maart 2022

ITV zet bijna 11 miljoen euro opzij voor schade rond The Voice

Het Britse productiehuis ITV heeft een bedrag van 9 miljoen pond (bijna 11 miljoen euro) opzijgezet om de schade te dekken als gevolg van het stopzetten van The Voice of Holland. Verwacht wordt dat de kosten nog hoger zullen uitvallen door de juridische nasleep.

In het jaarverslag over 2021 meldt ITV dat er een voorziening is genomen. Het geld dat nu opzij is gezet heeft betrekking op onder andere de kosten die al zijn gemaakt plus een afschrijving op de boekwaarde.

ITV benadrukt dat er een onafhankelijk onderzoek is ingesteld naar de beschuldigingen en dat daar op dit moment verder niets over gemeld kan worden. Wel waarschuwt het bedrijf dat de kwestie ‘verdere financiële gevolgen’ kan hebben voor de onderneming.

The Voice is een belangrijk programma voor ITV. De talentenjacht wordt in 72 landen uitgezonden. Ook worden in verschillende landen zogeheten spin-offversies van het programma gemaakt.

De uitzendingen van de talentenjacht in Nederland werden eerder dit jaar stopgezet na beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag door mensen werkzaam bij het programma. In het YouTube-programma BOOS kwamen in januari misstanden over The Voice of Holland aan het licht. Meerdere vrouwen deden hun verhaal over seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen.

In totaal deden tientallen vrouwen hun verhaal over bandleider Jeroen Rietbergen, coaches Ali B en Marco Borsato en een regisseur. Rietbergen legde toen de zaak aan het licht kwam zijn werkzaamheden neer. De ex-partner van Linda de Mol erkende relaties van “seksuele aard” te hebben gehad met vrouwen die betrokken waren bij het programma.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen