ITV Studios Netherlands benoemt Willem Zijlstra als Head of Drama en Rogier Visser als Director of Productions Drama
woensdag 6 april 2022

ITV Studios Netherlands benoemt Willem Zijlstra als Head of Drama en Rogier Visser als Director of Productions Drama

Willem Zijlstra en Rogier Visser hebben zich aangesloten bij ITV Studios Netherlands, bekend van Oogappels, Diepe Gronden, Het Perfecte Plaatje, Oh, Wat een Jaar!, Love Island, Meisje van Plezier en Beat the Champions.

Als Head of Drama is Willem Zijlstra verantwoordelijk voor de dagelijkse aansturing van de afdeling Drama binnen ITV Studios Netherlands. Zijlstra heeft een indrukwekkende loopbaan achter de rug waarbij hij na zijn rol als Hoofd Drama bij Endemol, samen met Rogier Visser, productiehuis Four One Media startte.

Na de verkoop daarvan aan Fremantle, werd Zijlstra CEO van Fremantle Nederland. Sinds 2016 runnen Willem Zijlstra, Rogier Visser en Frank Jan Horst drama productiehuis Blooming Media, met wie ITV Studios Netherlands al een strategische samenwerking had.

Door de benoeming van Willem Zijlstra en Rogier Visser krijgt Will Koopman meer creatieve ruimte om zich te focussen op ontwikkeling en regie voor (nieuwe) drama content. Blooming Media en ITV Studios Netherlands Drama gaan de samenwerking verder intensiveren, waarbij Willem zich voornamelijk richt op ITV en Rogier een deel van zijn tijd blijft besteden aan Blooming Media. Frank Jan Horst heeft als Managing Director de dagelijkse leiding over Blooming Media.

Will Koopman (Creative Director bij ITV Studios Netherlands Drama) over de aansluiting van Willem en Rogier: “Ik ben ontzettend blij met de komst van Willem en Rogier. We hebben al eerder samengewerkt en kennen elkaar goed. Ik kan me nu storten op hetgeen wat ik het liefst doe: ontwikkelen en regisseren.”

Willem Zijlstra (Head of Drama ITV Studios Netherlands) voegt toe: “Samen met Will en Rogier weer series en films maken in deze uitdagende en inspirerende tijd, ik ben verheugd! De aanpak en ambitie van ITV Studios Netherlands sluiten goed aan bij onze manier van denken en werken en die van Blooming waar we nauw mee blijven samenwerken.”

Karin de Groot (Managing Director ITV Studios Netherlands): “Door de komst van Willem en Rogier kunnen we de groei van ITV Studios Netherlands Drama versnellen, waarbij we de kwaliteit kunnen behouden die we van Will en het team gewend zijn.”

Bron: ITV Studios Netherlands/BM

Bericht delen