Dinsdag 16 januari 2018

ITV overweegt overname Talpa

De Britse commerciële televisiezender ITV voert exclusieve gesprekken met mediabedrijf Talpa van John de Mol over een mogelijke overname. ITV liet dit vrijdag weten in een verklaring na aanhoudende speculaties in de media. Een woordvoerder van Talpa bevestigde het bericht, maar wilde er verder niets over zeggen.

ITV zegt continu te kijken naar mogelijkheden om verder te groeien. Dat gebeurt in lijn met de uitgezette strategie inclusief mogelijke overnames. “De gesprekken met Talpa kunnen wel of niet leiden tot een deal. We komen met nadere mededelingen indien nodig”, aldus ITV.

Vorig jaar in september bleek al dat meerdere partijen interesse hadden in het mediabedrijf van John de Mol. Bij financieel adviseur Bank of America Merrill Lynch hadden zich volgens Het Financieele Dagblad potentiële kopers gemeld voor een overname.

Een verkoop kan volgens ingewijden zeker 600 tot 700 miljoen euro opleveren. Een opbrengst van meer dan 1 miljard euro is niet uitgesloten als Talpa zijn winst verder weet op te voeren. Destijds werden ook FremantleMedia en 21st Century Fox genoemd als mogelijke overnamekandidaten. Talpa zelf wil geen namen noemen, wel laat de woordvoerder vrijdagavond aan Broadcast Magazine weten: “Dit lijkt me een prima bericht.”

Bron: HLN.be/RTL Nieuws/Broadcast Magazine

Bericht delen