It’s A Wrap! Festival bij Atelier in Amsterdam
dinsdag 24 mei 2022

It’s A Wrap! Festival bij Atelier in Amsterdam

Twee coronajaren lang moest tv-makend Nederland het doen zonder de befaamde ‘wrap-feestjes’. Maar ze gaan ingehaald worden. Op 17 juni (van 17.00 uur tot 03.00 uur) vindt het It’s A Wrap! Festival plaats bij Atelier in Amsterdam, aan de Valschermkade.

Door de omstandigheden van de afgelopen jaren hebben tv-makers elkaar weinig gezien. “En dat is jammer”, vindt initiatiefnemer en regisseur Tim van Gils (De Coproducent). “Tv maken is leuk en aardig, maar een deel van de lol zit in het sociale aspect. Dat hebben we nu al twee jaar moeten missen”. Hoog tijd om al die gemiste feestjes samen in te halen, vindt Tim.

Op het It’s A Wrap Festival zullen dj’s draaien die zelf ook actief zijn in de tv-sector. Eén van die dj’s is LEIA (Anne Heijligers). Ze was presentatrice van Weekendcrashers (AVROTROS/CCCP) en werkte op het Art Department voor de films Gluckauf, In Jouw Naam en In het Niets. Naast LEIA draaien onder anderen Gewoon Carline, Sidney Still (Disco Dolly, Hannekes Boom) en Mike Fire. Allemaal bekenden in zowel de Amsterdamse dance scene als televisiewereld.

Producenten die zich al hebben aangemeld voor het It’s a Wrap! Festival zijn onder andere BeeldBrigade, CCCP, TIN CAN, Simpel Media en De Coproducent. Producent Mattias Schut van CCCP vertelt: “De afgelopen twee jaar is er hard gewerkt om binnen alle covid beperkingen toch tv te maken, en dat is gelukt. Fijn dat we dat kunnen vieren. Ik kijk ernaar uit om mijn collega’s van andere producenten weer te zien.” Maar het festival is ook vooral voor alle freelancers die de afgelopen twee jaar op zichzelf waren aangewezen en toe zijn aan sociaal contact met mede tv-makers.

De Early Bird Tickets zijn snel gegaan, vertelt mede-initiatiefnemer Erik van der Hoff (De Coproducent). Maar dat verbaast hem niets, lacht hij. “Je gaat niet voor niets bij de tv werken. De feestjes horen er wel echt bij.”

Is je tv-productie bijna klaar? Of wil je het tv-seizoen afsluiten met de collega’s waarmee je het afgelopen jaar hard hebt gewerkt? Kom met je team naar het It’s a Wrap! Festival en koop de laatste Regular Tickets via deze link.

It’s a Wrap! Festival/BM

Bericht delen