Woensdag 17 januari 2018

IPN: nieuw internationaal netwerk

Tuvalu Media is één van de oprichters van het nieuwe internationale televisie netwerk IPN (International Producers Network). IPN is een netwerk van onafhankelijke televisieproducenten uit onder andere Frankrijk, Scandinavië, Duitsland en Groot-Brittannië. IPN heeft als voornaamste doel om formats en marktinformatie uit te wisselen.

Directeur Taco Zimmerman: “In een televisiemarkt waarin steeds meer consolidatie plaatsvindt, is het voor ons belangrijk om ook internationaal krachtig te opereren en nieuwe formats in een vroeg stadium te scouten. Grote buitenlandse mediabedrijven zijn steeds dominanter en hebben zich ook in Nederland door overnames een positie verworven. Hierdoor zijn er steeds minder formats beschikbaar. Voor Tuvalu Media – één van de laatste grote, onafhankelijke Nederlandse producenten – is IPN een goede stap om internationale ambities in te vullen. Overigens is de samenwerking binnen IPN niet exclusief. We werken niet met een formele first look deal; dit maakt het voor ons mogelijk om ook met andere buitenlandse partijen in de markt te blijven samenwerken.”

IPN bestaat behalve Tuvalu Media uit: Chalkboard TV (UK), Elephant Group (Frankrijk en Italië), Imagic TV (Midden-Oosten), Nexico Media (Zweden en Noorwegen), Tresor Television (Duitsland) en Zebra Producciones (Spanje).

Bron: Tuvalu/Broadcast Magazine

Bericht delen