Inzenden voor Lokale Media Awards nu mogelijk
maandag 2 maart 2020

Inzenden voor Lokale Media Awards nu mogelijk

Inzenden voor de Lokale Media Awards 2020 is vanaf nu mogelijk tot en met 1 april. Dat meldt OLON. Inzenden is hier mogelijk.

OLON meldt: ‘Doe mee met de Lokale Media Awards en laat zien en horen wat jouw lokale-/streekomroep maakt, op televisie, radio en/of online. Maak met deelname bovendien je productie (nog) beter met de tips en aanbevelingen die je voor ieder ingezonden productie krijgt in een persoonlijk juryrapport. Werkt er bij jouw omroep een écht presentatietalent?! Geef hem/haar dan op voor de Lokale Media Award Presentatietalent 2020.’

De Lokale Media Awards zijn onderverdeeld in de volgende categorieën:

1. Audio
Hieronder vallen producties in de volgende categorieën: varia, muziek, culturele programma’s, doelgroep programma’s, documentaires: uitgezonden via radio en/of online.

2. Video
Hieronder vallen producties in de volgende categorieën: varia, muziek, culturele programma’s, doelgroep programma’s, documentaires: uitgezonden via televisie en/of online, bijvoorbeeld vlogs, online videoverslagen, live Facebookuitzendingen.

3. Nieuws
Producties/content over de lokale-/streekactualiteit. Bijvoorbeeld: dagelijkse journaaluitzending, cross mediaal nieuwsverslag, onderzoeksjournalistiek, dagelijks nieuwsrubriek in samenwerkingsprogramma van verschillende lokale media(instellingen). Ook nieuws feeds via social media (bijvoorbeeld nieuws via Instagram, Twitter, Snapchat enzovoort) kunnen ingestuurd worden.

4. Innovatie
Is jouw omroep vernieuwend bezig met lokale-/streekmedia? Stuur dan in voor de Lokale Media Award Innovatie. Denk bijvoorbeeld aan: een online project, cross mediale aanpak van nieuws in de regio, een live-verslag van een sportevenement via diverse kanalen en –omroepen, of het gebruik van crowdsourcing op zoek naar uniek beeldmateriaal.

5. Presentatietalent (audio en video)
Ben/ken jij iemand (tot 30 jaa)r bij jouw lokale omroep die een uitzonderlijk talent heeft voor presenteren? Stuur dan een showreel of productie (dat kan ook een vlog zijn) in voor de Lokale Media Award Presentatietalent.

Alle inzendingen worden beoordeeld door een deskundige vakjury. De lokale-/streekomroepen hebben veel gemeen, maar er zijn natuurlijk ook verschillen (bijv. budget, personeel, faciliteiten). De jury zal hier in haar beoordeling rekening mee houden. De uitdaging voor de jury is dan ook om de inzendingen te beoordelen in de context van de middelen waarmee ze gemaakt zijn.

De Lokale Media Awards worden uitgereikt op vrijdag 12 juni tijdens de Avond van de Streekomroep in Beeld en Geluid in Hilversum.

Bron: OLON/BM

Bericht delen