Woensdag 17 januari 2018

Inzamelactie regionale omroepen succesvol

De landelijke inzamelactie Samen voor de Voedselbank van de regionale omroepen is tussentijds afgesloten met ruim 722.000 ingezamelde producten. De opbrengst van RTV Oost is hierbij nog niet meegerekend omdat de actie daar nog loopt.

In het hele land werden producten ingezameld. Vele supermarkten, bedrijven, scholen en instellingen gaven zichzelf op als inzamelpunt. De inzamelactie Samen voor de Voedselbank zorgde voor sociale binding en betrokkenheid in de regio. Ook de inzet van vrijwilligers bij de actie is van onschatbare waarde geweest.

Dit jaar deden zeven regionale omroepen mee aan de actie Samen voor de Voedselbank. In Drenthe zamelde RTV Drenthe 70.476 producten in en nog ruim 41.000 cheques. Bij Omroep West werden ruim 134.000 producten naar de inpakloods gebracht. In Noord-Holland werden bij NH 105.000 producten binnengebracht en in Gelderland stond de teller vrijdagavond op 112.034 producten, maar daar wordt het totaal pas zondagavond bekend gemaakt. Omroep Brabant en L1 eindigden donderdag 15 december al op respectievelijk 101.225 en 199.436 producten. Bij RTV Oost loopt de actie nog even door en wordt op kerstavond duidelijk wat de bewoners van de provincie Overijssel hebben gedoneerd.

Alle regionale omroepen zijn trots op het behaalde resultaat en de steun die zij van kijkers, luisteraars en onlinebezoekers mochten ontvangen. Maar ook de donaties en hulp van diverse bedrijven, instellingen en gemeenten waren onmisbaar en hebben bijgedragen aan het succes van de actie.

Bron: Samen voor de Voedselbank/Broadcast Magazine

Bericht delen