dinsdag 16 januari 2018

Intocht Sinterklaas dit jaar in Gouda

De landelijke intocht van Sinterklaas vindt dit jaar plaats in de Goude. Op zaterdag 15 november meert de stoomboot van de goedheiligman en zijn Pietengevolg aan in de historische Goudse binnenstad. Alle kinderen uit Gouda en omstreken kunnen de Sint welkom heten. De NTR doet rechtstreeks verslag van de intocht.

Het landelijk bezoek van Sinterklaas aan Gouda wordt georganiseerd door de NTR in samenwerking met de gemeente Gouda en Goudse organisaties en binnenstad(ondernemers). Burgemeester Milo Schoenmaker is zeer verheugd dat Gouda dit jaar niet onopgemerkt is gebleven bij de goedheiligman.  “Onze inspanningen om de landelijke intocht van Sinterklaas naar Gouda te krijgen, zijn beloond. Gouda is een fantastische stad die perfect aansluit bij het echte Sinterklaasgevoel. Anton Pieck-achtige straatjes, mooie geveltjes; Gouda is misschien in de winter wel op haar mooist. Gouda heeft een gezellig historisch centrum, omgeven door water dat voor de stoomboot gemakkelijk te bereiken is. Ik kijk er naar uit de Sint en zijn Pieten persoonlijk in Gouda te verwelkomen”, aldus een trotse burgemeester Schoenmaker.

De NTR doet verslag van de intocht in de speciale – extra lange – aflevering van Het Sinterklaasjournaal. De uitzending begint zaterdag 15 november om 12.00 uur en duurt tot ongeveer 13.15 uur. Op het digitale themakanaal Z@ppelin 24 en op zappelin.nl is de intocht met gebarentolk te volgen. De centrale presentatie wordt vanuit Gouda verzorgd door presentatrice van Het Sinterklaasjournaal, Dieuwertje Blok. Ze wordt op de kade bijgestaan door één van de vaste verslaggevers van Het Sinterklaasjournaal, Jeroen Kramer.

Bron: NTR/Broadcast Magazine

Bericht delen