Interview met Astrid Holleeder over Peter R. de Vries in RTL Boulevard
zondag 14 november 2021

Interview met Astrid Holleeder over Peter R. de Vries in RTL Boulevard

RTL Boulevard zendt zondagavond 14 november, de dag dat Peter R. de Vries 65 jaar zou worden, een interview uit met Astrid Holleeder. Hierin vertelt ze voor het eerst over haar vriendschap met Peter en over de impact van zijn dood. Bij Videoland is daarna het volledige gesprek met de schrijfster te zien.

De moord op misdaadverslaggever Peter R. de Vries is een grote schok voor Astrid Holleeder, haar zus Sonja en op de rest van de familie. “In het begin was er natuurlijk het overweldigende verdriet, wat allesoverheersend was. En dan, op een gegeven moment, komt het besef dat het leven door moet gaan, en dat doe je ook. Alleen nooit meer op dezelfde manier”, vertelt Astrid, die meer dan 35 jaar lief en leed deelde met De Vries.

Ze vertelt over de innige band tussen Peter en Cor van Hout, de overleden man van haar zus Sonja, die ontstond na de ontvoering van Alfred Heineken in 1983. Daarvoor zijn zowel Van Hout als Willem Holleeder veroordeeld. “Peter was er gewoon altijd op verjaardagen. Zoals familie op bezoek komt, op die frequentie en wat familie met elkaar doet. Zo was hij er ook altijd bij”, zo beschrijft Astrid de intense connectie met De Vries.

Het integrale interview met Astrid Holleeder is vanaf zondagavond 14 november, na de uitzending van RTL Boulevard, te zien bij Videoland. De reguliere uitzending van RTL Boulevard, met daarin een deel van het interview, start om 18.35 uur bij RTL 4.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen