Dinsdag 16 januari 2018

International Film Festival Rotterdam van start

Het International Film Festival Rotterdam (IFFR) gaat woensdag voor de veertigste keer van start. Het festival, dat tot en met 6 februari te bezoeken is, trapt af met de Griekse film Wasted Youth. De film is ook genomineerd voor de Tiger Award. De regisseurs van de film, Argyris Papadimitropoulos en Jan Vogel, en de producenten en de hoofdrolspelers zijn aanwezig op de openingsavond.

De veertigste editie is nu al een groot succes, blijkt uit de kaartverkoop. Drie dagen nadat de verkoop begon, waren er al 105 duizend tickets verkocht. Er is niet alleen veel animo voor films als 127 Hours van Danny Boyle en Somewhere van Sophia Coppola, maar ook voor het optreden van het Metropole Orkest op 29 januari.

Het filmfestival zou afsluiten met The King’s Speech, dat dinsdag maar liefst twaalf keer werd genomineerd voor een Oscar. Maar juist door dat succes en de daaropvolgende publiciteitscampagnes kreeg het IFFR geen toestemming voor de vertoning van de kaskraker. In plaats daarvan wordt het festival afgesloten met The Fighter van regisseur David O. Russell. Die film sleepte zeven Oscarnominaties in de wacht.

Bron: Radio.nl/Broadcast Magazine

Bericht delen