Integrale concerten vanaf Pinkpop 1992 in archief Beeld & Geluid
maandag 24 juni 2024

Integrale concerten vanaf Pinkpop 1992 in archief Beeld & Geluid

Lou Reed, Radiohead, Pearl Jam, Tiësto, Rammstein, Moloko, Anouk, Pixies en nog veel meer. NTR en Beeld & Geluid hebben unieke, integrale opnamen van Pinkpop-concerten veilig gesteld. De registraties worden nu in het archief beschikbaar gemaakt.

NTR nam tijdens Pinkpop volledige concerten op en gebruikte delen daarvan voor de televisieverslagen over het festival. Deze tv-reportages staan al langer opgeslagen bij Beeld & Geluid. Nu worden jaar voor jaar alle opnamen van de complete concerten in het archief opgenomen, van verschillende camerastandpunten en voorzien van de juiste beschrijvingen, setlists en andere metadata.

De registraties vanaf 1992 stonden op verschillende manieren opgeslagen, vaak ook op verschillende fysieke dragers.

Concerten vanaf North Sea Jazz 1992 ook in archief
In vervolg op de archivering van de Pinkpop-registraties zijn NTR en Beeld & Geluid momenteel bezig ook de volledige concertregistraties van North Sea Jazz op te nemen in het archief. Het betreft hier concerten vanaf 1992, van artiesten als Etta James, Oleta Adams, Lionel Hampton, Chaka Khan en Al Jarreau.

Toegang tot het archief
De registraties zijn voor professionele gebruikers van het archief via DAAN – de online toegang tot het archief – aan te vragen voor gebruik in nieuwe producties. NTR neemt deze licentie-aanvraag in behandeling.

Heb je als mediaprofessional geen aansluiting op de online toegang voor mediaprofessionals DAAN en heb je belangstelling voor dit archiefmateriaal? Neem dan contact op met Beeld & Geluid, afdeling Zakelijk via zakelijk@beeldengeluid.nl.

Bron: Beeld & Geluid/BM

Bericht delen