Inside IDFA vanaf zondag weer te zien op NPO 2
Zondag 24 november 2019

Inside IDFA vanaf zondag weer te zien op NPO 2

Vanaf zondag 24 november is het programma Inside IDFA weer vijf avonden te zien op NPO 2. In Inside IDFA gaan bekende Nederlandse documentaireliefhebbers in gesprek met regisseurs tijdens het International Documentary Filmfestival Amsterdam.

In de eerste aflevering praat schrijver Peter Buwalda met Oeke Hoogendijk, de regisseur van My Rembrandt. Deze documentaire laat de passie van een aantal enorme Rembrandt-liefhebbers zien. Buwalda geeft zijn kijk op en mening over de documentaire en bezoekt het Rijksmuseum voor een bijzondere ontmoeting met Hoogendijk. Zij vertelt openhartig over het filmproces, want dat was spannender dan ze van tevoren dacht. My Rembrandt is een productie van Discours Film.

Het International Documentary Filmfestival Amsterdam wordt dit jaar van woensdag 20 november tot en met zondag 1 december gehouden in de hoofdstad. Sinds 1988 is het festival uitgegroeid tot één van de meest toonaangevende documentairefestivals ter wereld.

Het programma Inside IDFA van de VPRO is vanaf zondag 24 november vijf avonden rond 22.30 – 23.00 uur te zien op NPO 2.

Naast het festival biedt IDFA diverse activiteiten voor professionals, waarmee IDFA in alle mogelijke stadia bijdraagt aan de ontwikkeling van filmmakers en hun films. Op co-financieringsmarkt IDFA Forum pitchen filmmakers en producenten hun filmplannen aan financiers. Op Docs for Sale worden nieuwe documentaires te koop aangeboden aan programmeurs en distributeurs. Het IDFA Bertha Fund ondersteunt filmmakers en documentaire projecten in ontwikkelingslanden en IDFAcademy biedt een internationaal trainingstraject voor beginnende filmmakers.

Bron: IDFA/VPRO/BM

Bericht delen