Dinsdag 16 januari 2018

Inschrijven voor De Wolf Danst

De Wolf Danst is een combinatie van een documentaire en een onafhankelijke dansfilm. Het is een initiatief van het Mediafonds, de NTR (Het Uur van de Wolf), Cinedans en het Filmfonds. De Wolf Danst wordt uitgezonden binnen Het Uur van de Wolf. Choreografen en cineasten kunnen nu bij het Mediafonds gezamenlijk een aanvraag indienen voor dit project.

De dansfilm moet ingaan op een actueel thema en mag niet gebaseerd zijn op een bestaande dansvoorstelling. De choreograaf en cineast moeten vanaf het eerste moment samenwerken aan het plan en zij zoeken samenwerking met een ervaren componist voor een originele score. De makers dienen bovendien mee te werken aan een onafhankelijke making off-documentaire door een documentairemaker.

In maart wordt een eerste selectie van producenten en documentairemakers gemaakt. Zij kunnen onafhankelijk van elkaar hun belangstelling voor het project kenbaar maken; teams worden later samengesteld. In april worden vier dansfilmplannen met een ontwikkelingssubsidie gehonoreerd. In september worden op basis van visie en synergie volledige teams samengesteld. De films gaan in première op Cinedans en worden vervolgens uitgezonden op televisie.

De producenten, documentairemakers en teams van cineasten & choreografen worden geselecteerd door een samengestelde commissie met vertegenwoordigers van Mediafonds, NTR, Filmfonds en Cinedans.

Kijk hier voor meer informatie.

Bron: Mediafonds/Broadcast Magazine

Bericht delen