Inkijk bij de politie in Rachel valt Binnen
woensdag 16 februari 2022

Inkijk bij de politie in Rachel valt Binnen

In het nieuwe EO-kinderprogramma Rachel valt Binnen is te zien wat ervoor nodig is om met z’n allen veilig over straat te kunnen gaan in Nederland. Presentator Rachel Rosier dompelt zich helemaal onder in de wereld van de politie.

Van het droneteam tot de waterpolitie, van de cyberpolitie tot de laatste ontwikkelingen in de forensische opsporing en van politie te paard tot de hondensurveillance: alles komt aan bod. En Rachel loopt niet alleen mee, maar moet ook zelf in actie komen. Weet ze in een split-second het juiste wapen te kiezen om zich te verdedigen? En lukt het haar om alle sporen veilig te stellen bij een moord?

In deze vijfdelige serie loopt EO-presentator Rachel Rosier mee op de meest uiteenlopende plekken bij de politie. Ze ziet wat er allemaal voor nodig is om als politieman- of vrouw je werk te kunnen doen. Rachel leert onder meer schieten op de schietbaan, traint een dag bij mee bij de mobiele eenheid, neemt de telefoon op in de meldkamer, komt in actie met de waterpolitie en ontdekt of haar eigen labrador Mozes geschikt is als politiehond.

Rachel Rosier: “Politiewerk, we hebben allemaal dankzij goeie detectiveboeken en toffe politieseries wel een idee van hoe dat gaat. Maar kan je met behulp van één haar echt een moord oplossen? En kan mijn hond ook politiehond worden? Dat ga ik in deze serie samen met de politie uitvogelen.”

Rachel valt Binnen is vanaf zondag 27 februari om 18.20 uur te zien bij de EO op NPO Zapp.

Bron: EO/BM

Bericht delen