Article header image

Inge Brakman voorzitter Stichting KijkOnderzoek

Inge Brakman is per 1 september de nieuwe voorzitter van Stichting KijkOnderzoek (SKO). Zij volgt Jan van Cuilenburg op die na tien jaar voorzitterschap afscheid neemt.

Brakman werkt sinds 2009 als zelfstandig adviseur. Daarvoor was ze onder andere verbonden aan het Commissariaat voor de Media, in de periode 2006-2009 als voorzitter. Brakman is momenteel ook voorzitter van CCS (commissie belast met het toezicht op het Centraal Bureau voor de Statistiek), voorzitter Raad van Toezicht Staatsbosbeheer en lid Raad van Toezicht Universiteit van Amsterdam. Ze adviseert de overheid en mediabedrijven over toekomstige ontwikkelingen in de media.

Inge Brakman: “Ik zie uit naar mijn betrokkenheid bij SKO. De organisatie spreekt mij aan en ik kijk uit naar samenwerking met de diverse mediapartners. Het hebben van een wetenschappelijk valide en betrouwbare common currency voor het kijkgedrag waar de hele omroepsector, publiek en commercieel, zich in kan vinden, is van groot belang voor de verdere, gezonde ontwikkeling van de sector.”

Bron: SKO/Broadcast Magazine

Bericht delen