Dinsdag 16 januari 2018

In Turkije wint Erasmus Euro Media Award

Het VPRO programma In Turkije van Bram Vermeulen (presentatie), Doke Romeijn en Stefanie de Brouwer heeft vrijdag bij de Erasmus Euro Media Awards 2011 de Special Award Discourse and Politics gewonnen. Doke Romeijn en Stefanie de Brouwer namen in Wenen de prijs in ontvangst.

De Erasmus Euro Media Award wordt jaarlijks toegekend aan hoogwaardig multimediale- en media producties met specifieke aandacht voor Europese waarden in de sfeer van samenleving, cultuur, (volwassen) educatie en politieke vraagstukken met inbegrip van het publieke debat over integratie van minderheden, verzoening tussen bevolkingsgroepen en landen, het debat over ethische vraagstukken en religies.

In het programma reist Bram Vermeulen door Turkije, van Istanbul naar Van, van de Gouden Hoorn tot Iran. Een ontdekkingstocht door een land waarvan we alles al dachten te weten. In een zevendelige serie gaat Vermeulen op zoek naar de snelle veranderingen in Turkije, het land dat weigert nog langer de bedelman van Europa te zijn.

Bron: VPRO/Broadcast Magazine

Bericht delen