Dinsdag 16 januari 2018

In productie: Erecode

In het juninummer van Broadcast Magazine is ook weer veel ruimte gecreëerd voor (nieuwe) programma’s. Zo besteedt de serie Goed Bekeken aandacht aan Veronica’s Meimaand Filmmaand en komt Erecode van Nickelodeon aan bod in de vaste rubriek In productie en net af.

Kinderzender Nickelodeon pakt uit met die nieuwe, geheel Nederlandse productie. Erecode is een avontuurlijke spelshow voor en met kinderen. Zij krijgen de opdracht de Erecode te kraken en zo Ereburger van De Efteling te worden. In vier dagen regisseert Frank van Geloven dubbel zoveel afleveringen, die productioneel gezien wel wat voeten in de aarde hebben.

Om de spelshow vast te leggen, streekt Van Geloven met een groot productieteam neer. “Ik denk dat we hier op locatie alleen al met zijn dertigen in de weer zijn. We draaien met meerdere Sony XD camera’s en rusten sommige attracties uit met Go Pro’s en night vision camera’s. Iedereen werkt op de top van zijn kunnen. Dat moet ook wel als je dit in een paar dagen voor elkaar wilt krijgen. Ik denk dat het resultaat er mag zijn en dat Erecode goed past bij Nickelodeon. Het is spannend, grappig, soms ontroerend en we gaan eerlijk om met de kinderen en nemen ze serieus.” Klink hier voor een filmpje dat Broadcast Magazine achter de schermen maakte.

Veel meer In productie en net af staat in Broadcast Magazine 345. Nog geen abonnee? Klik hier en maak gebruik van onze speciale actie!

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen