Article header image

In de schatkamer van de BBC

Het begon ooit met 25 broadcasters die in 1976 te gast waren in het Old Ship Hotel in Brighton en keken naar series als Fawlty Towers en de originele Doctor Who. Nu, precies veertig jaar later, is de BBC Worldwide Showcase uitgegroeid tot een uniek sales event.

Daar komen meer dan 700 afgevaardigden uit de hele wereld zich in The Arena and Convention Centre Liverpool (ACC) vergapen aan al het programmatische moois dat Auntie Beeb te bieden heeft.

In het maartnummer neemt Broadcast Magazine een kijkje achter de schermen van ’s werelds grootste internationale tv-evenement georganiseerd door één aanbieder. Voor de jubileumeditie worden alle remmen losgegooid, met name om het volledig gepimpte fenomeen Top Gear en de nieuwe natuurserie Planet Earth II, verpletterend onder de aandacht te brengen. NPO’s televisiedirecteur Frans Klein zet zijn handtekening onder een driejarige exclusieve ‘first option deal’ met BBC’s Natural History Unit.

Vooral de tweede serie Planet Earth van Sir David Attenborough belooft dit najaar op NPO 1 weer een groot (kijkcijfer)succes te worden, met nóg indrukwekkender beelden en technische hoogstandjes, uiteraard alles gefilmd in Ultra HD. In 2,5 jaar tijd zijn negentig locaties bezocht, met de inmiddels negentigjarige (!) presentator/verteller als onbetwist middelpunt.

Het optreden van de immer boeiende en innemende Sir David, die in een bomvolle zaal wordt geïnterviewd door Louis Theroux, behoort tot een van de vele hoogtepunten tijdens de Showcase. Dit najaar zal Broadcast Magazine een uitgebreid exclusief gesprek met Attenborough publiceren.

Alles over de veertigste BBC Worldwide Showcase is te lezen in Broadcast Magazine 352. Nog geen abonnee? Klik hier en maak gebruik van de speciale aanbieding.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen