Dinsdag 16 januari 2018

In de ban van de condor bij EO

Een gameshow met BN’ers en vogelaars. Dat is een combinatie die op de Nederlandse televisie niet eerder is vertoond. In de ban van de condor is de naam van het door Eyeworks en de EO ontwikkelde format dat in het najaar op NPO 1 verschijnt.

De serie bestaat uit acht afleveringen van 50 minuten. De presentatie is in handen van Tooske Ragas. In elke aflevering worden bekende Nederlanders met hart voor de natuur gekoppeld aan gepassioneerde vogelaars. Deze duo’s nemen het tegen elkaar op in een wedstrijd. Welke BN’er en welke vogelaar vormen samen het sterkste team?

In de serie kunnen kijkers zich – net als bij EO-series als Hidden Kingdoms, Life Story en Planet Earth – verwonderen over de meest bijzondere natuurgebieden en vogels. Vogels die soms al dicht bij eigen huis te ontdekken zijn.

Daarnaast kunnen de BN’ers hun eigen kennis over vogels bijspijkeren. De duo’s die de tests op Texel, de Veluwe, de Biesbosch en Waterland doorstaan, blijven in de wedstrijd. De pechvogels vallen af en worden elke aflevering vervangen door nieuwe tegenspelers. De competitie speelt zich af in ongerepte natuurgebieden in drie landen, verspreid over drie continenten.

Vanuit de Nederlandse bossen en plassen reizen de teams naar Georgië voor een jaarlijks terugkerend natuurspektakel: de grote roofvogeltrek. En wie daar wint, vliegt door naar Peru, op zoek naar ’s werelds meest indrukwekkende roofvogel: de condor.

Bron: EO

Bericht delen