iMMovator en Beeld en Geluid werken samen in Cross Media Cafés
woensdag 17 januari 2018

iMMovator en Beeld en Geluid werken samen in Cross Media Cafés

iMMovator en Beeld en Geluid gaan intensief samenwerken bij de organisatie en ontwikkeling van de Cross Media Cafés. Dat maken John Leek (manager creative industrie en media van Beeld en Geluid) en Freek van ’t Ooster (directie iMMovator) bekend tijdens het Cross Media Café Uit het Lab.

Freek van ’t Ooster, directie iMMovator: “We zijn trots op Beeld en Geluid als mede organisator van de Cross Media Cafés. Net als iMMovator werkt Beeld en Geluid sectorbreed en maakt zich sterk voor de toekomst van media. Het economisch perspectief van onderzoek, innovatie en media wordt nu nog hechter verbonden met culturele en maatschappelijke relevantie. Samen bieden we podium aan innovatie én vergroten we het bereik van de Cross Media Cafés. Winst voor ons netwerk én voor onze partners. Het Cross Media Café vindt nu een vaste iconische locatie in het hart van de mediasector!”

“Beeld en Geluid en iMMovator delen de ambitie bij te dragen aan kennisontwikkeling, kennisdeling en innovatie om zo de media-industrie een stap verder te brengen.  Door het bundelen van de kennis en expertise van beide partijen geven we de aankomende Cross Media Cafés een spannende nieuwe impuls”, aldus John Leek, manager creatieve industrie en media van Beeld en Geluid. 

Deze gezamenlijke ambitie heeft al geresulteerd in het jaarlijkse Media Jaarcongres en de Hilversum Media Campus. De samenwerking wordt nu uitgebreid door samen op te trekken in de organisatie van Cross Media Cafés. De laatste drie cafés zijn al bij Beeld en Geluid gehouden en ook achter de schermen werkten de organisaties samen aan de programmering. Dit bevalt zo goed, dat de samenwerking wordt voortgezet.

De hechtere samenwerking is bekend gemaakt aan het begin van het Cross Media Café Uit het Lab. Daar is ook het nieuwe logo en huisstijl van het Cross Media Café onthuld. Tijdens het programma van dit Cross Media Café presenteren kennisinstellingen en mediabedrijven de projecten waar zij in hun medialabs aan werken. Onder meer VPRO, VRT en Universiteit Utrecht staan tijdens het café op het podium om hun ervaringen te delen. Dinsdag 4 april staat het volgende Cross Media Café gepland. Het thema van die editie is Video & Commercie.

De Cross Media Cafés zijn vakbijeenkomsten waarbij leden van het iMMovator en het netwerk van Beeld en Geluid in korte tijd worden bijgepraat over een relevante ontwikkeling in het crossmediaveld en waar ruimte wordt gemaakt voor discussie en netwerken. Het is een plek om te leren van ervaringen van anderen en daarover in gesprek te raken. De Cross Media Cafés worden mede mogelijk gemaakt door Media Park Management.

Bron: iMMovator/BM

Bericht delen