woensdag 17 januari 2018

Imanuelle Grives leeft drie weken dakloos in Utrecht

Actrice Imanuelle Grives, bekend van Vechtershart en Wie is de Mol?, verruilt voor drie weken huis en haard voor een leven op straat in Utrecht. En dat betekent: dag en nacht blootgesteld worden aan kou en ontberingen.

In een nieuw seizoen van The Homeless Experience is zij volledig aangewezen op zichzelf. Lukt het haar om zich staande te houden?

In The Homeless Experience wordt Grives uitgedaagd om zonder hulp te overleven op straat. Wat volgt is een bikkelharde confrontatie met de werkelijkheid, maar vooral ook met zichzelf. Zonder geld en zonder telefoon gaat ze de straat op in een voor haar onbekende stad. En dat betekent: elke dag op zoek naar eten, drinken en een veilige slaapplek. Met een kleine camera registreert ze haar zwerftocht door Utrecht.

Een jaar geleden ging acteur Dragan Bakema als eerste het sociaal experiment aan. Tijdens zijn periode op straat had hij bijzondere ontmoetingen. Via een speciale online uitzending gaat Dragan terug naar zijn straatvrienden. Hoe gaat het nu met hen? En hoe kijkt hij zelf terug op die drie weken op straat? Is hij een ander mens geworden? Dat is vanaf 29 november te zien op npo3.nl.

The Homeless Experience is in opdracht van de EO geproduceerd door Zodiak. Uitzending: woensdag 6, 13 en 20 december om 22.10 uur op NPO 3.

Bron: EO/BM

Bericht delen