Ilse Warringa regisseert Luizenmoeder – de film
woensdag 1 april 2020

Ilse Warringa regisseert Luizenmoeder – de film

De populaire Nederlandse televisieserie De Luizenmoeder krijgt officieel een speelfilm als vervolg: Luizenmoeder – de film. Ilse Warringa neemt de regie op zich en maakt hiermee haar speelfilmdebuut.

Het Nederlands Filmfonds kende op dinsdag 31 maart een Incentive-bijdrage toe, waarmee de financiering van de film dichtbij komt. De opnamen staan gepland voor de tweede helft van 2020.

“De film is een bekroning van de afgelopen drie jaar De Luizenmoeder. Het is heel bijzonder om na twee seizoenen van de serie, nu samen met Ilse Warringa Luizenmoeder – de film te ontwikkelen”, aldus programmamaker en regisseur Jan-Albert de Weerd.

Ilse Warringa: “De voorpret is er al, op papier bestaat het al en in mijn hoofd draait de film al op volle toeren: ik kan me er dus enorm op verheugen om de personages van De Klimop weer nieuw leven in te blazen en ze heerlijk als vanouds op mekaar in te laten hakken!”

Nederland stemde massaal af op De Luizenmoeder vanwege de herkenbare arena; de absurdistische wereld van de basisschool. Heel het land zong Hallo Allemaal mee met Juf Ank.

Bron: AVROTROS/BM

Bericht delen