Dinsdag 16 januari 2018

IKON-directeur Martin Fröberg vertrekt

Per 1 mei zal Martin Fröberg, directeur van VKZ (IKON en Zendtijd voor Kerken), de publieke omroep verlaten. De VKZ gaat zich aansluiten bij de fusieomroep NCRV/KRO/RKK. Fröberg staat hier volledig achter maar ziet voor zichzelf geen toekomst in de nieuwe constructie.

Fröberg heeft elf jaar bij de interkerkelijke omroepen gewerkt en in die periode ingrijpende hervormingen doorgevoerd op het gebied van bedrijfscultuur, bestuur en programmering. Hiermee heeft hij IKON en ZvK klaargestoomd voor een nieuw omroeptijdperk. Fröberg: “Ik heb altijd met hart en ziel voor de publieke omroep gewerkt en ik was én ben trots op deze twee eigenzinnige omroepmerken. Zij maken nog steeds het verschil in het media-aanbod als twee geëngageerde, levensbeschouwelijke omroepen die vanuit een protestants-christelijke visie blikverruimende en grensverleggende programma’s maken voor radio, televisie en nieuwe media.”

De Raad van Toezicht betreurt het vertrek van Fröberg maar heeft alle begrip. Voorzitter Otto Scholten: “De Raad van Toezicht heeft bijzonder veel waardering voor Fröbergs grote betrokkenheid bij en tomeloze inzet voor de positionering van VKZ binnen de publiek omroep. Maar we zijn in goed overleg de afgelopen maanden tot de conclusie gekomen dat het moment is aangebroken om afscheid van elkaar te nemen. De veranderingen in het medialandschap laten een fulltime directeur voor VKZ niet meer toe.”

Fröberg wordt vanaf 1 mei algemeen directeur van Stichting Texels Museum en gaat leiding geven aan vier locaties: Ecomare in De Koog, Kaap Skil/het Maritiem & Juttersmuseum in Oudeschild, de vuurtoren in De Cocksdorp en de Oudheidkamer in Den Burg. Voor Stichting VKZ zal een interim-directeur worden gezocht.

Bron: IKON

Bericht delen