IedereenLive: online zender voor coronaverhalen
maandag 30 maart 2020

IedereenLive: online zender voor coronaverhalen

Beau van Erven Dorens was afgelopen weekend twee avonden te zien met zijn thuisprogramma Beau Blijft Binnen op RTL 4. In navolging daarvan gaat hij samen met een aantal andere BN’ers maandag door met het maken van huiskamertelevisie onder de naam IedereenLive.

Onder anderen Van Erven Dorens, Alexander Klöpping en Romana Vrede praten vanachter hun computer met mensen die iets bijzonders, grappigs of ontroerends willen delen over hoe zij deze dagen beleven.

IedereenLive, dat zich ‘de nationale verbindingszender’ noemt, is een initiatief van presentator Martijn de Greve en programmamaker John de Zwart, en gaat vanaf maandag tussen 14.00 uur en 17.00 uur uitzenden via YouTube, Facebook, Twitter en Salto. Ziggo en KPN hebben ook interesse getoond om mogelijk een zender in hun pakket vrij te maken voor de ad-hoc omroep.

“Het idee ontstond vorige week en is eigenlijk heel simpel: iedereen mag via video inbellen”, legt Martijn de Greve uit. “Of je een droevig verhaal te vertellen hebt omdat je iemand kent met corona, of als je je eenzame oma de groeten wilt doen, of als je kunt hooghouden met een wc-rol: alles mag.”

Naast Van Erven Dorens, Klöpping en Vrede presenteren ook Aldith Hunkar, Stefano Keizers, Johan Fretz, Thomas van Luyn, Nazmiye Oral en nog een keur aan andere mensen vanuit hun eigen woonkamer de programma’s. Ieder neemt, onbezoldigd, een uur voor zijn of haar rekening.

De eerste week zendt IedereenLive drie uur per dag uit, daarna hoopt de kersverse online omroep dagelijks van 09.00 uur tot 17.00 uur programma’s te kunnen maken. Maandag wordt de presentatie verzorgd door Beau van Ervens Dorens, Nazmiye Oral en Stefano Keizers.

Bron: Parool/BM

Bericht delen